teknoloji, asansör, spor, ingilizce

26 Ocak 2017 Perşembe

Powerbank kullanırken kaliteli markalar tercih edilmeli


Akıllı telefon ve tabletler, 4,5 G teknolojisiyle beraber enerji tüketim seviyesini artırmış durumda. Yeni nesil cihazların ekran boyutunun büyük olması da enerji tüketimini artıran sebeplerden. Bu sebeple akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının büyük çoğunluğu aynı zamanda yanlarında powerbank güç ünitesi taşımaktadır.
Powerbanklara artan talep sonrası piyasada daha ucuz mal edilebilir, düşük kalitede güç üniteleri yaygınlaşmıştır. Bununla beraber kalitesiz powerbankların zararlı etkilerini duymaya başladık. Kalitesiz powerbanklar patlayarak çevresindekilere ağır zararlar vermesinin yanında takıldıkları cihazlara da zarar vermektedir.
Powerbankların düzgün, stabil 5 volt çıkış gücü olması gerekir. Aksi halde şarj ettiği cihazın piline zara verir. Çıkış gücündeki dalgalanma kalitesiz powerbanklarda görülen ortak sorun.
Powerbankların pil kapasiteleri fiyatlarını belirleyen en önemli unsur. Ne yazık ki piyasada, üzerinde yazan kapasite değerini taşımayan çok sayıda ürün mevcut. Hatta daha ağır durması için içine kum doldurulmuş powerbanklara rastlayabilirsiniz.
Belirtilen sebeplerden dolayı powerbank alırken hem ürün kalitesi hem de garanti ve servis için mutlaka güvenilir, bilindik markaların ürünleri tercih edilmeli. 'No name' ya da uydurma markalı ürünlerden kaçınılmalıdır.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Döviz Kurları

Blog Arşivi

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Hava Durumu

İzleyiciler

Blog Arşiv